Bouwbegeleiding

U gaat (ver)bouwen en heeft geen idee waar u moet starten? Gijs kan u hierbij helpen, van verbouw tot nieuwbouw, alle hulp kan ingeroepen worden. Denkt u hierbij aan een onderzoek naar de mogelijkheden, het inschakelen van de juiste adviseurs, zoals bijvoorbeeld een binnenhuisarchitect of constructeur. Uiteraard is het ook belangrijk dat tijdens de bouwwerkzaamheden de zaken verlopen zoals deze afgesproken zijn, Gijs kan met zijn bouwkundige kennis iedereen scherp houden tijdens die veelomvattende proces.

Omgevingsvergunning

U wilt een omgevingsvergunning aanvragen en heeft geen idee wat er exact noodzakelijk is? Bel gerust met Gijs. Gijs is gespecialiseerd in omgevingsvergunningen in alle soorten en maten. Gaat het over een monument, een procedure voor het bestemmingsplan, een milieu-inrichting of bijvoorbeeld een sloopmelding, Gijs kan u hierbij helpen. De kracht zit hem in het zorgvuldig en volledig mogelijk aanvragen van een omgevingsvergunning. Het is erg belangrijk om aan de voorkant inzichtelijk te hebben dat uw omgevingsvergunning juist verleend wordt zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Bouwkundig tekenwerk

U wilt graag een bouwtekening laten maken van uw voorgenomen bouwplan, Gijs kan daarbij helpen. Gijs heeft veel ervaring in verbouw, maar voor nieuwbouw bent u uiteraard ook welkom. Belangrijkste van zorgvuldig tekenwerk is dat het afgestemd is op de regelgeving, de constructeur, de aannemer en uw wensen.

Omgevingswet

Wellicht heeft u het woord Omgevingswet horen vallen de laatste periode, wat is dat nu eigenlijk de Omgevingswet. Kort gezegd is het een samenvoeging van veel wetten in het ruimtelijke domein, een bijzonder complexe ingreep welke veel consequenties heeft voor u, maar zeker ook voor de overheid. Gijs kan u bijpraten over de laatste stand van zaken.

Bouwkundig advies

Heeft u een mooie woning gezien, maar twijfelt u over de bouwkundige staat, u heeft geen idee wat er voor kosten op u af gaan komen? Laat Gijs even mee kijken voordat u de woning koopt. U heeft dan in hoofdlijnen een beeld wat u kan verwachten. Indien u een volledige bouwkundige inspectie wenst behoort dat uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Ruimtelijke ordening

Heeft u vragen over het voeren van een ruimtelijk procedure zoals een bestemmingsplan wijzigingen of een omgevingsvergunning met een ruimtelijke onderbouwing? Gijs kan u in contact brengen met de juiste specialisten. Neem met Gijs contact op om uw dossier te bespreken, het inschatten van het proces is een belangrijk startpunt.

Juridisch advies

Regelmatig krijg ik vragen om mee te kijken naar een juridisch conflict, bijvoorbeeld met uw buren, of met de gemeente. Het belangrijkste is dat dit voorkomen wordt, mocht dit helaas niet mogelijk zijn dan kan Gijs u bijstaan om te komen tot een oplossing voor beide partijen, uiteraard staat uw belang voorop.